hovedmeny
 fremside 
 artikler 
 pekere 
 avstemninger 

  seksjoner
 dagens vits 
 elektronikk 
 disney 
 et lite eventyr 

  akuratt nå
 1 aktiv bruker 
 8. August 2020 
 08:06:14 

 

Historien om hvordan Ole Brumm å vennene hans ble til

Historien om Ole Brumm
Historien om Ole Brumm, eller Winnie the Pooh som han heter på originalspråket, begynte for mer enn 70 år siden. Han ble skapt av en liten gutt som het Christopher Robin og faren hans Alan Alexander Milne, som var en fremgangsrik forfatter. Sammen reiste de ofte til dyrehagen London Zoo for å se på den kanadiske bjørnen Winnie.

Lille Christopher Robins store lidenskap
Lille Christopher Robins store lidenskap var å finne på navn til kosedyrene sine. På sin aller første bursdag fikk han en teddybjørn som han døpte Edward Bear, men ble forkortet til Teddy. Da han hadde besøkt dyrehagen noen ganger, erklærte han at Teddy skulle skifte navn til Winnie. Winnie-the-bear ble snart en gjennomgangsfigur i godnatthistoriene som Milne fortalte sin sønn. Og han tok med flere kosedyr i historien etter hvert. Eyeore (Tussi), Piglet (Nasse Nøff), Tigger (Tigergutt), Kanga (Kengu), og Roo (Kengubarnet) for og nevne noen. Rabbit (PetterSprett) og Owl (ugla) eksisterte bare i Christopher Robins hode og pappaens fantasi. De virkelige kosedyrene finnes fortsatt og står utstilt på et museum i New York. Hver gang Winnie-the-bear var ute på eventyr, utbrøt Christopher Robin :"Pooh!" og derfor ble bjørnen fort kalt for Winnie the Pooh i stedet. Samtidig som Christopher Robin gav faren sin alt dette skrivematerialet, publiserte Milne barnevise i bladet Punch. I 1924 ble disse diktene publisert i When We Where Very Young, og de ble dedisert til sønnen.

Winnie the Pooh ble først kjent
Winnie the Pooh ble først kjent etter historien hvor han flyr med Christopher Robins ballong. Den ble publisert i juleutgaven av London Evening News. Samtidig ble historien sent på radio og publikum skrek etter flere historier. Milne skrev flere og kunne gi ut boken Winnie-the-Pooh i 1926. Boken ble kjempepopulær og fikk overveldende kritikker. Suksessen fortsatte med boken "Now We Are Six", utgitt i 1927 og senere kom "The House at Pooh Corner", som var en fortsettelse av Winnie-the-Pooh. Til alle Ole Brumtilhengernes fortvilelser skrev aldri Milne flere historier om denne rare lille bjørnen.

Den store Ole Brumm-boken
Den store Ole Brumm-boken er en flotte utgaven der de har samlet alle A.A. Milnes fortellinger i ett bind. De kjente og kjære figurene Ole Brumm, Nasse Nøff, Tussi, Kengu og Tigergutt, er alle skapt etter modell av lekedyr i Cristopher Robins barneværelse. Handlingen i bøkene er lagt til skogen like ved der familien Milne bodde.Skogen står der den dag i dag. I denne praktutgaven har den lille bjørnen virkelig fått den oppmerksomhet han fortjener. Boken er illustrert i farger.

Har du bidrag, kontakt oss

 
  linker
 ntavados.net 
 goof 
 kathrine og lise 

  
Carlsberg
Hansa
Lysholmer
Ringnes
Tuborg
Tou
Guiness
Budweiser
Husets
Holsten

 flere polls

copyright 2010 sobihob.no